Oficial chinez se laudă că s-a vaccinat anti-COVID în martie 2020 – afirmaţia naşte întrebări majore

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Cronologia focarului de virus Wuhan, publicată de Partidul Comunist Chinez (PCC), este aruncată în aer după ce un oficial chinez a susţinut, pe 5 martie, că mulţi directori din compania sa au fost vaccinaţi experimental împotriva virusului în martie 2020.

Yu Qingming, secretar de partid şi CEO al Sinopharm Group Co., Ltd., a susţinut că directorii şi conducerea gigantului farmaceutic China National Pharmaceutical Group (CNPG), compania mamă a Sinopharm, au fost inoculaţi cu vaccinurile dezvoltate de grup încă din martie 2020.

Yu a susţinut, de asemenea, că nivelul anticorpilor vaccinului rămâne ridicat după un an.

Declaraţia sa este complet incompatibilă cu varianta oficială a Partidului cu privire la sursa virusului şi cronologia dezvoltării vaccinurilor anti-COVID.

Potrivit declaraţiilor oficiale ale Partidului Comunist Chinez, virusul Wuhan a fost descoperit prima dată în decembrie 2019, iar epidemia a izbucnit la începutul lunii ianuarie 2020.

Agenţiile de Sănătate Publică din China au izolat, oficial, prima oară virusul din probele clinice pe 7 ianuarie 2020 şi studii ale unor laboratoare din Shanghai au generat publicarea secvenţei genetice a virusului Wuhan patru zile mai târziu, în ciuda interdicţiei oficialilor de Partid.

În cazul acesta, pe baza declaraţiei oficialului Sinopharm, ar fi trebuit să dureze doar două luni pentru a extrage şi cultiva viruşi vii şi a dezvolta vaccinuri eficiente şi sigure.

Un expert a spus că scepticismul cu privire la declaraţia lui Yu poate fi cauzat de două motive. Unul este că vaccinurile pe care le-au luat directorii din China National Pharmaceutical Group (CNPG) sunt încă în faza de testare, altul este că regimul a minţit cu privire la cronologia reală a focarului virusului Wuhan.

Experimente pe oameni înainte de studiile clinice?

Este posibil ca executivii CNPG să fi făcut vaccinurile imediat după studiile pe animale şi înainte de studiile clinice din martie 2020, când siguranţa şi eficacitatea vaccinului erau încă incerte, a declarat Tang Jingyuan, un expert în politica regimului chinez.

Diverse rapoarte media par să susţină evaluarea lui Tang.

Liu Jingzhen, secretar al comitetului de partid şi preşedinte al Sinopharm, a susţinut, de asemenea, într-un talk show din 21 iulie anul trecut, că a primit vaccinurile experimentale. Potrivit lui Liu, vaccinul Sinopharm a intrat în studii clinice de fază 1 şi faza 2 pe 12 martie 2020. Cu alte cuvinte, ceea ce a primit managementul Sinopharm ar fi putut fi vaccinuri preclinice care se aflau încă în faza de testare pe animale.

La 8 august 2020, Liu a declarat pentru Guangming Daily că, din 16 februarie acel an, Sinopharm a efectuat şapte teste pe animale în conformitate cu practicile internaţionale şi a efectuat „teste umane la scară mică” înainte de a-l introduce în studii clinice.

Când a fost întrebat despre eventualele probleme avute după ce a primit vaccinul, Liu a spus că „nu a existat nicio reacţie adversă”. Liu s-a lăudat, de asemenea, cu rezultatele primului şi celui de-al doilea studiu clinic intern al vaccinului experimental Sinopharm la postul naţional de televiziune, CCTV, „Nu a existat niciun caz de efecte secundare grave, iar eficacitatea se poate spune că este de 100%”.

Nouă dovadă a muşamalizării pandemiei de către PCC?

Declaraţia lui Yu şi a altor oficiali ai Partidului relevă, de asemenea, o altă posibilitate: că oficialii chinezi au minţit în legătură cu data izbucnirii focarului de virus Wuhan.

Tang a subliniat că vaccinarea oficialilor chinezi în martie 2020 se aliniază cu informaţiile cuprinse într-un raport privind sursa virusului, publicat de Departamentul de Stat al SUA.

Conform acestui raport, mulţi angajaţi ai Institutului de Virologie din Wuhan aveau simptome similare bolii COVID-19, produse de virusul Wuhan încă din toamna anului 2019, înainte de primul caz identificat al focarului (conform variantei oficiale).

Este posibil ca cercetarea şi dezvoltarea vaccinurilor să fi început înainte de ianuarie 2020, când Partidul se presupune, conform variantei oficiale, că ar fi aflat de focarul de la Wuhan, a declarat Tang.

Preocupări privind siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor inactivate din China

Ceea ce a dezvoltat CNPG este un tip de vaccin inactivat despre care, în general, se crede că poate fi dezvoltat mai rapid şi mai uşor decât vaccinurile obişnuite utilizate în ţările occidentale.

După declaraţia lui Yu au apărut preocupări legate de siguranţă şi eficacitatea vaccinurilor Chinei.

Dintre cele patru vaccinuri aprobate pentru utilizare comercială condiţionată în China, cu excepţia vaccinului vector adenovirus pentru COVID-19 dezvoltat în comun de echipa lui Chen Wei cu CanSino Biologics, celelalte trei sunt toate vaccinuri inactivate.

Chen Wei este general şi epidemiolog în Academia de Ştiinţe Medicale Militare a Armatei Populare de Eliberare (PLA), şi a fost numită lider al efortului anti-pandemic în Wuhan, la izbucnirea focarului la începutul anului 2020.

În timp ce oficialii Partidului s-au lăudat cu viteza dezvoltării vaccinurilor în China, Tang – care este de specialitate – este îngrijorat de riscul ridicat şi pierderea imunităţii care ar putea surveni după administrarea vaccinurilor inactivate.

„Din cauza compoziţiei sale complexe, există riscul recuperării virulenţei in vivo”, a spus el.

În plus, virusul Wuhan poate genera un efect de creştere bruscă a anticorpilor, care poate copleşi sistemului imunitar. Drept rezultat, există posibilitatea nu numai ca persoanele vaccinate să nu fie protejate, ci chiar să dezvolte o stare mai gravă.

În plus, Tang a subliniat că vaccinurile inactivate foarte specifice îşi pot pierde eficacitatea în timp, dacă virusurile se transformă genetic în mod constant, relatează The Epoch Times România.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top