Olaf Scholz, marxist în tinerețe? Un articol publicat de un istoric în Daily Mail ridică numeraose controverse

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Istoricul Hubertus Knabe publică un articol în publicația britanică Daily Mail, în care susține că Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a fost în tinerețe „nu doar un marxist convins, ci și un adept înfocat al așa-numitei mișcări pentru pace”.

Istoricul susține că a găsit documente „esențiale” în Arhivele Federale ale Germaniei despre Scholtz. Knabe citează din liderul filialei de tineret a Germaniei de Est, FDJ, care „a menționat că Scholz aparținea unui grup de orientare marxistă care era adesea dispus să ‘coopereze cu comuniștii’Interesant este că Hubertus Knabe, care spune că a consultat documentele, nu le-a prezentat opiniei publice, bineînțeles cu înlăturarea informațiilor care prezintă viața privată a celor în cauză. De asemenea, istoricul german nu precizează că „marxismul” era în acei ani, când Scholtz era tânăr, o temă intens discutată, cel puțin până la căderea comunismului în perioada anilor 1990. Ba mai mult: în unele medii inclusiv acum se studiează marxismul.

Citiți mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top