OMS consideră că datele ştiinţifice nu indică necesitatea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 şi critică decizia unor state

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Datele ştiinţifice nu au demonstrat deocamdată necesitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin contra COVID-19, a transmis, miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) citicând graba statelor bogate în acest proces, notează AFP.

„Considerăm în mod clar că datele actuale nu indică faptul că rapelurile sunt necesare”, a declarat responsabila ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Trebuie „să aşteptăm ca ştiinţa să ne spună când sunt necesare rapelurile, ce grupe de persoane şi ce vaccinuri au nevoie de rapeluri”, a explicat ea.

Nici din punct de vedere „moral şi etic”nu este bine ca ţările bogate să administreze a treia doză „când restul lumii aşteaptă prima doză”, a adăugat responsabila OMS.

Citește mai mult pe site-ul Adevărul.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top