Operațiunea „Sparanghelul” se întoarce. De data asta, cu șoferii de TIR

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


În primele șapte luni ale anului, din România au ieșit cu 9 miliarde de euro mai mult decât au intrat. Aproape dublu decât în primele șapte luni ale anului trecut. Principala contribuție la acest rezultat nenorocit vine de la deficitul comerțului internațional cu bunuri: am importat cu 12,7 miliarde de euro mai mult decât am exportat. A doua cea mai mare gaură în contul curent se datorează veniturilor primare (venituri din muncă, venituri din investiţii în active financiare, plus impozite și subvenții), aproape 2 miliarde de euro. Compensarea acestor ieșiri de capital este modestă și se datorează excedentului comercial din comerțul cu servicii ( 5 miliarde de euro) și veniturilor secundare ( aproape 600 de milioane de euro- remiterile românilor din străinătate, în primul rând).

Sursa: https://bnr.ro/page.aspx?prid=19876

Fără excedentul comercial datorat exportatorilor de servicii, țara ar avea astăzi un deficit de cont curent de coșmar. Așa că, noi cu toții, dar mai ales guvernanții, ar trebui să fim recunoscători oamenilor care lucrează în două industrii: IT și transporturile rutiere. De fapt, transportatorilor rutieri internaționali le datorăm un plus de 2,4 miliarde de euro, cea mai mare contribuție sectorială la sănătatea economiei românești. Cam vreo 100 de firme au adus acești bani în România. Ați crede că guvernanții se întrec să-i mângâie pe creștet pe transportatori, să-i premieze și să-i întrebe dacă nu mai au cumva nevoie de ceva. Poate în altă țară.

Citește mai mult pe site-ul Gândul.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top