Organizația Mondială a Sănătății lansează un nou avertisment: A treia doză de vaccin anti-Covid-19 trebuie amânată

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat în timpul unei vizite la Budapesta că doza suplimentară de vaccin anti-Covid ar trebui amânată ca prioritate şi ar trebui oferită pentru creşterea ratelor de imunizare în ţările unde doar 1 -2 % din populaţie a fost vaccinată.

El a afirmat că, dacă ratele de vaccinare nu cresc la nivel global, variante mai puternice ale coronavirusului ar putea să se dezvolte, iar serurile prevăzute ca doze suplimentare ar trebui donate ţărilor unde oamenii nu au primit nici măcar prima doză, scrie The Guardian.

În ultimele săptămâni, la nivelul statelor occidentale, este discutat tot mai mult pe seama unei doze suplimentare de vaccin anti-Covid în cazul celor cu schema de imunizare completă.

Statele Unite au anunţat că recomandă administrarea celei de-a treia doze după 8 luni de la rapel, iar un program în acest sens va fi demarat pe 20 septembrie.

De câteva săptămâni, Israelul a început administrarea dozei suplimentare.

Danemarca urmează să prezinte liniile directoare în acest sens, privitor la cei cu sistem imunitar slăbit, în timp ce Franţa plănuieşte să înceapă administrarea luna viitoare.

În anumite cantoane din Elveţia acest lucru este deja în curs, iar Germania are în vedere administrarea celei de-a treia doze în cazul tuturor celor care au schema de vaccinare completă.

La nivel mondial, până în prezent, au fost administrate aproximativ 5 miliarde de doze de vaccin anti-Covid, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Sursa: 60m.ro

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top