Organizația Mondială Sănătății se crede peste toate legile: Anunță că vrea vaccinarea a 70% din populația fiecărei țări, până în 2022

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a considerat imorală şi stupidă acapararea vaccinurilor anti-COVID-19 de către ţările bogate şi a spus că această situaţie favorizează apariţia unor noi variante virale potenţial periculoase, informează AFP.

Inegalitatea în privinţa accesului la vaccinuri „este cel mai bun aliat al pandemiei de COVID-19”, a declarat Antonio Guterres într-o conferinţă de presă la care a participat şi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Ea permite variantelor să se dezvolte liber, condamnând omenirea la milioane de decese suplimentare şi prelungind încetinirea economică”, a adăugat Secretarul General al ONU. „A nu avea o distribuţie echitabilă a vaccinurilor nu reprezintă doar o chestiune imorală, ci şi una stupidă”, a continuat el. La începutul acestui an, OMS a cerut ca fiecare ţară a lumii să vaccineze cel puţin 10% din populaţia sa până la sfârşitul lunii septembrie. „56 de ţări nu au reuşit acest lucru, dar nu din vina lor”, ci din cauza lipsei de vaccinuri, a completat Tedros Adhanom Ghebreyesus, scrie Agerpres.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top