Pandemia a băgat copiii în depresie. A crescut rata de suicid și adolescenții consumă droguri din cauza tristeții

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Astăzi vorbim despre depresie și impactul pandemiei asupra copiilor. Psihiatrul Luminița Mihai ne spune cum trebuie să gestionăm noi, adulții, astfel de situații, astfel încât să fim alături de copiii noștri și să îi ajutăm să treacă mai ușor peste această perioadă.

”Trebuie să ținem cont că a trecut un an de când suntem în pandemie, iar pentru copii a venit foarte brusc. Lucrul acesta, întreruperea școlii, trecerea în online. Au fost cele două luni în care toată lumea a sperat că o să treacă și o să revenim la o viață normală. Lucrurile nu au fost așa. Vacanța de vară nu a fost vacanță. 

Haideți să vedem și mesajele care au fost: Aveți grijă să nu vă îmbolnăviți, nu ieșiți afară, purtați mască, distanțare, acesta este un lucru destul de dificil în a ne distanța social. Aceste mesaje au introdus o panică generalizată. Mulți copii nu au mai vrut să iasă afară din casă. Mulți copii, de exemplu cei cu ADHD, care își consumau energia alergând sau mergând la diverse sporturi, au trebuit să stea între patru pereți”, povestește Luminița Mihai. 

Cum recunoaștem un copil depresiv

”Începe să nu mai vrea să intre la ore, începe să aibă tulburări de somn, de alimentație, adolescenții încep să consume alcool. Nu numai adolescenții, dar și părinții. Consumul de substanțe în rândul adolescenților a crescut. Astea vin ca să compenseze stările de tristețe, de inactivitate. De asemenea, a crescut și ideația suicidară, tocmai din aceste motive.

Citește mai mult pe site-ul Antena3.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top