Pandemia și fața urâtă a politicii noastre

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Cei care se întreabă cum se instalează un sistem totalitar și cum o populație neatentă, reticentă, este prinsă de propaganda de stat, ajungând în cele din urmă încorsetată de măsuri opresive, pot să ia în considerare ce s-a întâmplat recent în democrațiile occidentale. Am avut în fața ochilor desfășurarea unui proces politic neașteptat, foarte accelerat prin care democrația evoluează în totalitarism și asta fără modificări constituționale. Este însăși natura democrației să ai grija de constitutia tarii. În Romania comuniștii au avut “decența” de a schimba în 1948 constituția regală atunci cand au început să conduca cu biciul în mână.

Majoritatea guvernelor din statele considerate democratice, din care ne place să spunem că face parte si România, și-au acordat în pandemie puteri exceptionale, cetațenii fiind păcăliți să creadă că soluțiile impuse de guvernanți sunt democratice iar voința poporului este respectată, transferată parlamentelor și reflectată automat de guvern. Sistemul nu poate eșua. Cei care guvernează țara vor “răspunde” în mod inevitabil la voința majorității populației și prin urmare politicile pe care le adoptă răspund așteptărilor acelei majorități. Ca urmare, de dragul legitimității sale democratice, oamenii sunt așteptați să se supună deciziilor guvernului. Nu există nicio cale de ieșire. Legitimitatea s-a bazat pe frica, ea fiind prezentată pe toate canalele media și retelele sociale, facând ca cetățeanul să creadă și să nu pună întrebări. Consimțământul populației nu este liber, ci influențat de mass-media și ONG-uri care nu sunt supravegheate de către stat.

Citește mai mult pe site-ul Știri-alternative.

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top