Parlamentul canadian denunţă “genocidul” împotriva uigurilor desfăşurat de Partidul Comunist Chinez

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Parlamentul Canadei a adoptat o moţiune fără caracter obligatoriu, în care se afirmă că tratamentul Chinei faţă de minoritatea uigură din regiunea Xinjiang constituie genocid, punând presiune pe guvernul prim-ministrului liberal Justin Trudeau să demareze unele acţiuni.

Camera Comunelor din Canada a votat cu 266-0 pentru moţiunea depusă de Partidul Conservator, de opoziţie. Trudeau şi cabinetul său s-au abţinut de la vot, deşi parlamentarii liberali (care îl susţin pe Trudeau) au susţinut pe scară largă rezoluţia.

Moţiunea a fost modificată chiar înaintea votului pentru a solicita Comitetului Olimpic Internaţional să mute Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, dacă practicile abuzive ale regimului comunist vor continua.

Rivalii conservatori au făcut presiuni asupra lui Trudeau să devină mai dur cu China. După ce Canada l-a arestat pe directorul financiar Huawei, Meng Wanzhou, în 2018, pe baza unui mandat american, China a reţinut doi canadieni pentru acuzaţii de spionaj, generând tensiuni bilaterale care încă persistă.

China a fost condamnată pe scară largă pentru înfiinţarea de lagăre de muncă în Xinjiang, pe care le descrie drept „centre de formare profesională”. Motivul oficial de internare în aceste centre este combaterea extremismului şi posibilitatea de a acorda oamenilor noi competenţe.

Cu toate acestea, declaraţii ale martorilor oculari vorbesc despre condiţii similare cu cele ale lagărelor de concentrare.

Beijingul neagă acuzaţiile de încălcare a drepturilor în Xinjiang.

Citând mărturii, documente şi rapoarte mass-media despre abuzurile împotriva uigurilor, parlamentarul conservator Michael Chong a spus: “Nu mai putem ignora acest lucru. Trebuie să-l numim ce este – un genocid”, relatează The Epoch Times România.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top