Parlamentul European, așteptat să declare Uniunea Europeană drept „zonă a libertății pentru LGBTIQ”

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Miercuri și joi se va dezbate și vota o rezoluție în Parlamentul European prin care Uniunea Europeană va fi declarată „Zonă liberă pentru LGBTIQ”, informează siteul oficial al instituției.

Rezoluția vine ca un răspuns la zonele libere de LGBTIQ din Polonia. La doi ani după ce primul comitat polonez s-a declarat „zonă liberă de ideologia LGBTIQ”, exemplul său a fost urmat de zeci de alte comitate, regiuni și municipii.

În acest context, rezoluția Parlamentului European se dorește o declarație care să ateste că discriminarea persoanelor din categoria LGBTIQ reprezintă o încălcare clară a valorilor fundamentale europene.

Dezbaterea urmează să aibă loc miercuri, iar votul joi. Într-o rezoluție adoptată în decembrie 2019, deputații europeni au condamnat cu fermitate înființarea de „zone libere de LGBTI” în Polonia, precum și toate tipurile de atacuri în alte state membre asupra drepturilor LGBTI, scrie R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top