Pașaportul european verde digital duce la supravegherea în masă a populației, acuză europarlamentarul Terheș

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Am votat impotriva intrarii in procedura de urgenta a regulamentului privind instituirea la nivelul UE a „pasaportului/certificatului verde digital”. Prin acest „pasaport digital” cetatenii din sau din afara UE vor fi fișați daca au avut sau nu vaccin anti-Covid, daca au fost bolnavi cu Covid, etc. Genul acesta de actiune, inspirata dupa modelul din China de monitorizare si fișare a populatiei, creaza premiza unei supravegheri in masa a populatiei fara precedent la scara planetara. Daca in cazul Chinei vorbim despre o tara, in cazul UE vorbim de mai multe tari, afirmă pe facebook europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș.

CE SUSȚINE EUROPARLAMENTARUL CRISTIAN TERHEȘ:

Odată instituit acest sistem de supraveghere a populatiei va fi foarte ușor pentru niște birocrati să instituie noi măsuri restrictive sau sa conditioneze exercitarea unor drepturi pentru ca oamenii sa facă ceva la schimb. Pe scurt, daca un asemenea „pasaport digital” va intra in uz, se va ajunge și în UE, ca in China, ca oamenii sa fie „domesticiti” după cum considera statul. Dreptul la liberă circulatie în interiorul UE este un drept castigat de romani prin integrarea Romaniei in UE. Acest drept nu poate fi conditionat de asemenea mijloace de inspirație totalitară, cum e acest „certificat verde digital”. Orice conditionare a libertății de circulație o transforma dintr-un drept al persoanei într-un privilegiu acordat/permis de stat în anumite condiții. Pe o asemenea logica se fonda si dreptul sovietic, inspirat din filozofia marxista, care spunea ca cetățenii nu au drepturi fundamentale inalienabile, pe care statul le respecta și/sau garantează, ci orice drept e de fapt un privilegiu pe care statul îl acorda omului, motiv pentru care îi poate si revoca aceste „privilegii” dacă persoana nu se comporta cum vrea statul. După cum vedeți, se vrea „domesticirea”, monitorizarea si controlarea populatiei de către stat, control de pe urma căruia unii fac foarte mulți bani. Doar 3 europarlamentari români am votat împotriva acestei măsuri totalitare de monitorizare în masa a populatiei. Puteți consulta rezultatul votului în atasamente. PNȚCD se opune acestei măsuri totalitare și din poziția de europarlamentar voi face toate demersurile pentru ca aceasta sa nu între în vigoare, potrivit Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top