Păstrați aurul – banii se vor devaloriza

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Mark Mobius, un finanțist veteran pe Wall Street, îndeamnă investitorii să păstreze 10% din portofoliu sub formă de aur, deoarece monedele se vor devaloriza în urma stimulentelor fără precedent introduse pentru a contracara pandemia de coronavirus.

“La acest moment, 10% ar trebui să fie păstrat sub formă de aur.  Devalorizarea globală a valutelor va fi una destul de semnificativă în următorul an, având în vedere cantitatea incredibilă de bani care a fost tipărită”, a spus Mark Mobius, care a fondat fondul Mobius Capital Partners după trei decenii la conducerea Franklin Templeton Investments.

Cotaţia aurului a atins un nivel record anul trecut, pe măsură ce pandemia de coronavirus a declanşat o goană a investitorilor spre activele sigure, dar între timp prețurile au scăzut, odată cu campaniile de vaccinare.

Pentru a contracara criza, băncile centrale şi guvernele din întreaga lume au introdus un set fără precedent de stimulente monetare şi fiscale, ceea ce a umflat bilanţurile acestor instituții şi a pus presiune pe finanţele statelor.

„Va fi foarte, foarte bine să deţii aur fizic la care să ai acces imediat, fără pericolul ca guvernul să confişte tot aurul”, a declarat Mobius, într-un interviu pentru Bloomberg.

Pe piaţa spot, uncia de aur se tranzacţiona luni la aproape 1.815 dolari, după ce în urmă cu un an a atins un maxim istoric de 2.075 dolari.

De la începutul anului şi până în prezent, cotaţia aurului a pierdut 4%, în timp ce indicii bursieri la nivel mondial sunt aproape de un maxim istoric, iar Rezerva Federală americană se pregăteşte să îşi prezinte strategia destinată reducerii stimulentelor.

Cifra globală a deținerilor susținute de aur a scăzut cu 8,5% în ultimele 12 luni.

Sursa: Național

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top