Pentru a le controla, Bill Gates a donat 319 milioane de dolari unor instituții de presă din SUA și nu numai (Document)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Până la recentul său divorț complicat, Bill Gates s-a bucurat de un fel de permisie gratuită în presa corporatistă. Prezentat în general ca un tip de treabă care vrea să salveze lumea, co-fondatorul Microsoft a fost chiar supranumit, fără ironie, „Sfântul Bill” de către The Guardian.

În timp ce imperiile mediatice ale altor miliardari sunt relativ bine cunoscute, nu este cunoscută măsura în care banii lui Gates stau la baza peisajului mediatic modern. După ce a analizat peste 30.000 de granturi individuale, MintPress poate dezvălui că Fundația Bill și Melinda Gates (BMGF) a donat peste 300 de milioane de dolari pentru a finanța proiecte media.

Printre beneficiarii acestor bani se numără multe dintre cele mai importante organizații de știri din America, printre care CNN, NBC, NPR, PBS și The Atlantic. Gates sponsorizează, de asemenea, o multitudine de organizații străine influente, printre care BBC, The Guardian, The Financial Times și The Daily Telegraph din Marea Britanie, ziare europene de top precum Le Monde (Franța), Der Spiegel (Germania) și El País (Spania), precum și importante posturi de televiziune globale precum Al-Jazeera.

Citește mai mult pe site-ul Ziua News.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top