Pentru prima dată în istoria centenară a României moderne, țara noastră va lipsi de la târgurile internaționale. Ministrul Năsui (USR) nu a prevăzut fonduri

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


România va lipsi de la târgurile internaționale în 2021 din cauză că ministrul Economiei „a nesocotit” Programul de Promovare a Exporturilor – PPE, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR), potrivit Agerpres și Știri pe Surse.
„Fapt fără precedent: prin bugetul Ministerului Economiei propus – ilegal – vineri în guvern de ministrul Claudiu Năsui, anul 2021 este primul din istoria centenară a României moderne în care țara noastră va lipsi de la târgurile internaționale.
Am încercat să prevenim această „performanță” a noului ministru (care a nesocotit Programul de promovare a exporturilor – PPE 2021, propus de mediul de afaceri și aprobat de precedenta conducere a ministerului), dar a fost imposibil. N-a binevoit să dea curs invitațiilor repetate la dialog adresate prin Consiliul de Export și apelului la Președintele țării, Primul-ministru, șefii celor două Camere și ai Comisiilor de profil ale Parlamentului. A ignorat toate aceste demersuri inițiate de noi în numele sutelor de firme care își puseseră mari speranțe să reia contactele internaționale de la târgurile de specialitate după un an marcat de pandemie, în care majoritatea evenimentelor externe au fost anulate”, se spune în comunicat.
Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România menționează că noul ministru al Economiei – portofoliu care a ajuns pe mâna USR – mimează îngrijorarea pentru felul în care se cheltuie banul public doar pentru a induce în eroare publicul „necalificat”, conform Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top