Persoanele vaccinate care se infectează cu SARS-Cov-2 nu sunt protejate împotriva bolii Covid-19, arată un studiu cu 20.000 de pacienți

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Sindromul persistent al simptomelor Covid-19, cunoscut sub numele de Covid pe termen lung, se poate dezvolta și la persoanele care au fost infectate cu SARS-Cov-2 în ciuda vaccinării, arată un nou studiu. Cercetătorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie au analizat date de la 20.000 de pacienți Covid din SUA, dintre care jumătate erau vaccinați.

În comparație cu pacienții nevaccinați, persoanele care au fost complet vaccinate – și în special cei sub 60 de ani – au avut riscuri mai scăzute de deces și complicații grave, cum ar fi insuficiență respiratorie, nevoia de ventilație mecanică, internarea la ATI, cheaguri de sânge, convulsii sau psihoză.

„Pe de altă parte”, studiul arată că „vaccinul nu pare să protejeze împotriva mai multor afectiuni caracteristice bolii Covid pe termen lung, cum ar fi aritmia, durerile articulare, diabetul de tip 2, bolile hepatice, tulburările de somn sau de dispoziție și anxietate”. Absența protecției împotriva Covid pe termen lung durată „este îngrijorătoare, având în vedere incidența” acestor probleme de durată, adaugă cercetătorii.

Sursa: SmartRadio

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top