Persoanele vaccinate răspândesc varianta Delta în aceeași măsură cu cele nevaccinate, arată un studiu britanic

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 pot transmite varianta Delta a coronavirusului celor cu care locuiesc în aceeași măsură cu cele care nu au fost vaccinate, potrivit unui nou studiu. Cercetarea realizată pe parcursul unui an pe 621 de britanici cu forme ușoare de Covid-19 arată că încărcătura virală maximă a fost similară, indiferent de statutul de vaccinare, conform unui articol publicat joi în jurnalul medical The Lancet Infectious Diseases.

Analiza demonstrează și că 25% dintre persoanele de contact vaccinate din gospodărie au contractat virusul de la un caz primar, în timp ce 38% dintre cei nevaccinați s-au infectat.

Rezultatele explică într-o anumită măsură de ce varianta Delta este atât de transmisibilă, chiar și în țările cu rate mari de vaccinare și de ce nevaccinații nu pot considera că sunt protejați pentru că ceilalți s-au vaccinat.

Cei vaccinați au învins virusul mai repede și au dezvoltat forme mai ușoare ale bolii, în timp ce nevaccinații au fost mai susceptibili de a suferi de forme severe și de a fi spitalizați.

Citește mai mult pe site-ul SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top