Petrișor Peiu arată cifrele: investitorii străini au investit de peste 2 ori mai mult în Ungaria cea naționalistă, decât în România pro-europeană

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Cam de fiecare dată când se apropie de putere o formațiune care nu este pe placul stabilimentului românesc, se aud vocile care spun că „vor pleca investitorii”, dacă România nu rămâne pe mâinile unor formațiuni pro-europene. De altfel, Ungaria lui Viktor Orban este dată ca exemplu negativ, acesta fiind considerat „băiatul rău” al Uniunii Europene, iar țara sa este constant atacată pentru că ar duce o politică patriotică, după cum spunea Ministrul de Externe Peter Szjiarto.

Analistul Petrișor Peiu arată într-un articol pentru Spotmedia că mult trâmbițatul pro-europenism al României nu are nicio importanță din punct de vedere economic, companiile occidentale preferând să facă afaceri tot cu „naționalistul” Orban.

Astfel, ungurii au primit anul trecut investiții străine în suma ridicolă de doar 4,7 miliarde de euro. În comparație, România lui „Orban cel bun”, a primit 1,92 miliarde de euro investiții străine în anul 2020.

Mai mult decât atât, și înainte de pandemie, Ungaria era înaintea României la capitolul investiții.

Citește mai mult pe site-ul R3 Media

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top