PNL și USR-Plus nu mai au răbdare. Urgentează desființarea Secției de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție, fără avizul Comisiei de la Veneția

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Coaliția de guvernare urgentează desființarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), fără să mai aștepte avizul Comisiei de la Veneția. Luna trecută ministrul Justiției Stelian Ion a trimis o solicitare de aviz către Comisie pe proiectul de lege privind desfiinţarea a SIIJ şi amendamentul prin care magistraţii pot fi trimişi în judecată numai cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit informațiilor, preşedinta Comisiei juridice a Senatului Laura-Iuliana Scântei a afirmat că joi a început dezbaterea în comisie a proiectului privind desfiinţarea SIIJ şi că actul normativ adoptat de către Guvern respectă recomandările exprese ale Comisiei de la Veneţia, Comisiei Europene, GRECO, Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni, transmite news.ro.

După ce Comisia juridică a Senatului va da raport pe acest proiect, acesta va fi votat într-un plen al Senatului, care este decizional pentru această propunere legislativă, scrie 60m.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top