Poliția de frontieră din Australia cere telefoanele și parolele celor care se întorc în țară

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Polițiștii de frontieră din Sidney le-au cerut unor tineri care se întorceau din vacanță să predea telefoanele și codurile de acces ale acestora, conform „The Guardian”.

O VIOLARE GROSOLANĂ A VIEȚII PRIVATE!

James, împreună cu partenera lui, se întorceau dintr-o vacanță de 10 zile în insulele Fiji. Au fost opriți de autoritățile de la graniță, și, după ce le-au fost golite și verificate bagajele, li s-a solicitat să predea telefoanele și să noteze codurile de acces ale acestora pe o bucată de hârtie, urmând ca mai apoi dispozitivele electronice să le fie duse într-o altă încăpere. Telefoanele le-au fost returnate după o jumătate de oră. Abia atunci li s-a permis să plece, a scris James despre acest incident pe Reddit.

„Nu ni s-a spus de ce vor să ne verifice telefoanele. Nu ni s-a spus nimic”, „Cine știe ce pot obține! Dacă au telefonul și codul de acces, au totul: întregul istoric al email-urilor, acces la conturile bancare, la alte parole salvate în telefon, acces la Medicare, myGov. Sunt atâtea posibilități”, a declarat australianul.

Citește mai mult pe site-ul Qmagazine.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top