Polonia anunță că începe rezistența împotriva politicilor climatice ale UE care au dus la explozia facturilor la energie

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Suveranitatea Poloniei este amenințată din cauza mecanismului de condiționalitate al UE – care leagă plata fondurilor UE cu statul de drept și politicile climatice ale blocului a declarat sâmbătă ministrul Justiției, Zbigniew Ziobro(foto), propunând blocarea acesteia, informează Euractiv.

Ziobro este membru al partidului Polonia Unită, un partener de coaliție junior al partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS). Conform acestuia, formațiunea sa va propune trei inițiative.

Prima respinge decizia de săptămâna trecută a Curții de Justiție a UE, afirmând că mecanismul de condiționalitate este legal în conformitate cu legislația UE, ceea ce deschide calea pentru ca Comisia să suspende fondurile UE pentru Polonia din cauza preocupărilor legate de independența judiciară.

Citește mai mult pe site-ul R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top