Polonia și Ungaria au blocat apariția expresiei „egalitate de gen” în declarația finală a summitului de la Porto. Președintele Iohannis nu s-a împotrivit

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Polonia și Ungaria s-au opus includerii expresiei „egalitate de gen” în declarația adoptată sâmbătă de liderii statelor UE la summitul european ce s-a desfășurat la Porto, informează Agerpres. Opoziţia guvernelor conduse de Viktor Orban şi Mateusz Morawiecki faţă de menţiunea „egalitate de gen” se explică prin faptul că în opinia lor se creează astfel „un spațiu pentru drepturile LGBT, lucru faţă de care ele (Polonia şi Ungaria n.red) se opun ferm, întrucât afirmă că aceasta le-ar putea distruge țesutul propriilor societăți creștine”, precizează un diplomat european. „Polonia subliniază mereu cât de importantă este claritatea juridică. Trebuie să respectăm dispoziţiile tratatului. Tratatul Uniunii Europene face referire foarte clar nu la egalitatea de gen, ci la egalitatea între femei şi bărbaţi”, a explicat un responsabil polonez.

Până la urmă, în textul negociat în de cele 27 de state membre, a rămas că UE se angajează egalitatea „pentru fiecare individ”. Termenul „gen” se regăseşte în continuare în text, dar cu referire de exemplu la diferenţele în materie de salarizare sau locuri de muncă. Termenul de „egalitate de gen” (gender equality) a ajuns să însemne recunoașterea existenței unei așa zise teorii care susține că „genul” ar fi diferit de sexul biologic. Activiștii LGBT susțin că există mai mult de două genuri. La același summit, România a fost reprezentată de președintele Klaus Iohannis, care a susținut varianta pro-LGBT propusă inițial. De altfel, președintele a fost un opozant al Referendumului pentru Familie și a făcut o serie de declarații despre identitatea de gen de-a lungul timpului, potrivit R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top