Postul a prelungit viața mai mult decât dieta, în studii efectuate pe șoareci

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


La şoareci, postul, constând în distanţarea aporturilor alimentare, este adesea mai eficient pentru o viaţă mai sănătoasă şi mai lungă comparativ cu o dietă care constă în reducerea cantităţii de calorii, conform unui studiu efectuat în Statele Unite şi publicat luni, informează AFP.

Cercetătorii au constatat că, în cazul aceleiaşi cantităţi de calorii ingerate, şoarecii hrăniţi o dată pe zi au trăit mai mult comparativ cu cei care au consumat aceeaşi raţie împărţită în mai multe mese.

Studiul publicat în Nature Metabolism a demonstrat, de asemenea, că şoarecii hrăniţi cu o singură raţie zilnică au prezentat o îmbunătăţire a metabolismului.

Oamenii de ştiinţă cunosc de multă vreme faptul că în cazul rozătoarelor o scădere a aportului de calorii prelungeşte durata de viaţă, a explicat conducătorul studiului, Dudley Lamming de la Universitatea din Wisconsin, pentru AFP. Echipa sa a dorit să afle dacă ritmul de hrănire juca un rol în acest sens.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top