Prelungirea duratei de viață a vehiculelor convenționale ar proteja mediul mai mult decât introducerea mașinilor electrice

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Un studiu al cercetătorilor japonezi de la Universitatea Imperial Kyushu arată că, pentru a reduce amprenta de carbon, este mai bine să conservăm și să folosim mașinile cu combustie cât mai mult posibil, decât să le înlocuim cu cele electrice. Descoperirea pune sub semnul întrebării politicile publice din ce în ce mai restrictive și mai costisitoare implementate în Europa.

Sectorul transporturilor reprezintă 24% din emisiile de CO2 la nivel mondial, conform Agenției Internaționale pentru Energie. În ansamblu, transportul rutier reprezintă aproape 11% din totalul emisiilor. Aceasta este miza tranziției auto și motivul pentru care autoritățile publice din Europa și China forțează șoferii să treacă la vehicule electrice.

Măsura are efecte benefice incontestabile asupra emisiilor de poluanți (particule fine, dioxid de azot), dar nu este deloc sigur că are un impact pozitiv asupra emisiilor de CO2. Amintim distincția dintre poluanții care se răspândesc în atmosferă și sunt dăunători sănătății și CO2, care este cu siguranță un factor major al încălzirii globale, dar nu este un poluant, deoarece este esențial pentru viață și îl eliminăm constant în timpul procesului de respirație.

Citește mai mult pe site-ul SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top