Premieră în istoria României: A fost calculată populația pe care a avut-o țara noastră în ultimii 160 de ani

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Pentru prima dată în istorie, statisticienii români și-au unit eforturile și au realizat o serie de calcule în urma cărora putem afla cifre demografice uluitoare din istoria țării noastre.

Au fost reunite informații obținute de la primul recensământ, 1860, de pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, când teritoriul țării era format numai din Moldova și Țara Românească, cu cele care au urmat, până la ultimul, din urmă cu un deceniu.

În baza lor, putem afla câți oameni locuiau în granițele de atunci ale țării, fie secolul XIX, fie secolul XX, iar prin coroborarea cu celelate informații, oamenii de știință pun la dispoziție și cifre care se referă la teritoriul actual al României, dar raportat, de exemplu, la 1860.

Astfel, Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică și profesor la ASE la Departamentul de Statistică și Econometrie, alături de Vasile Ghețău, profesor universitar și directorul Centrului de cercetări demografice “Vasile Trebici”, au elaborat lucrarea ”Serii istorice de date – populația României 1860-2020”, în care sunt cuprinse date inedite despre populația României de la primul recensământ până la cel mai recent, cel din 2011.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top