Premieră în România: peste 50% din noile infectări sunt în rândul vaccinaților

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Institutul Naţional de Sănătate Publică informează miercuri că, în săptămâna 14 – 20 februarie, 43,9% din cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti, Timiş, Cluj, Constanţa şi Ilfov. Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, 49,8% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinaţi. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 47% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

De asemenea, în ultima săptămână, 29,2% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Bihor, Iaşi şi Constanţa. 83,7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. De la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent, 86,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,6% – la bărbaţi. Conform INSP, 93,4% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Sursa: Știri pe surse

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top