Premierul Florin Cîțu (PNL) în compania unui personaj condamnat pentru traficant de droguri

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Premierul Florin Cîțu s-a fotografiat la finalul săptămânii cu un personaj condamnat pentru trafic de droguri. 2 fotografii au apărut la finalul săptămânii pe contul de facebook al lui Alexandru Uioreanu, condamnat pentru trafic de droguri, fiul cel mare-din prima căsătorie- al fostului președinte liberal al CJ Cluj, Horia Uioreanu, care a stat mai mulți ani în pușcărie după ce a fost condamnat pentru corupție.

La prima din fotografii, Uioreanu jr a scris: Amândoi vaccinați, iar la a doua a indicat: Guvernul României.

Vineri, premierul Cîțu s-a aflat la Cluj Napoca, unde locuiește Uioreanu jr.

Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în 19 decembrie 2012, fiind acuzat de trafic de droguri, şi a fost reţinut de către procurorii DIICOT – Structura Teritorială Cluj. El a fost arestat de 2 ori în acest dosar.

Fiul lui Horea Uioreanu a fost suspectat că ar fi vândut haşiş în unităţi de învăţământ. Ulterior, el a fost arestat preventiv, alături de alte două persoane cercetate în acelaşi dosar, de Tribunalul Cluj, care arăta în motivarea sentinţei că „Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc şi, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane”.

Iniţial, Curtea de Apel Cluj a hotărât condamnarea lui Alexandru Uioreanu la o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să schimbe sentința în 8 luni cu suspendare.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a dat câștig de cauză lui Alexandru Uioreanu, care a denunțat condițiile precare de detenție din România, și i-a acordat o despăgubire de 3000 de euro.

După condamnare, Uioreanu a făcut studii de drept și a absolvit la Babeș Bolyai.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv pentru corupție din 29 mai 2014 fiind acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la spălare de bani și a fost condamnat la 6 ani si 6 luni inchisoare cu executare. Între timp și-a ispășit pedeapsa și a fost eliberat, informează Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top