Premierul Florin Cîțu a anunțat că datele românilor din evidența populației a MAI vor fi fi la dispoziția BĂNCILOR

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că băncile vor avea acces la baza de date a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), deoarece au cerut acces la aceste informații.

„Se va rezolva problema. Am înțeles nevoia, pentru că, pe de o parte există Oficiul de Spălare a Banilor care cere informații de la sistemul bancar și le impune anumite reguli, iar pe de altă parte nu au cum să ia aceste informații, sunt cumva prinși la mijloc. Vom găsi soluția să aibă acces la informații pentru know your client și vor rezolva anul acesta”, a declarat Cîțu.

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat anunțul Premierului:

„Se zice că la întâlnirea lui van Groningen cu vătaful său, Cîțu, s-a discutat accesul băncilor la datele noastre cu caracter personal. Probabil că sunt cele colectate timp de un an și jumătate, în pandemie. Iată un bun motiv pentru disperarea cu care tehnocrații se grăbesc să impună adeverința “verde”, scrie R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top