Preoții, dați afară din biserici dacă nu au certificat verde? Avocatul Toni Neacșu: Egalitate, dar între căței!

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Avocatul Toni Neacșu vorbește implicațiile certificatului verde, asta în cazul în care el devine obligatoriu pentru toate categoriile de cetățeni (fie că lucrează la stat, fie la privat). Avocatul atrage atenția că preoții nu mai pot oficia slujbe în biserică.

Context I: USR anunță că va depune un amendament în Parlament care va înăspri prevederile proiectul de lege privind impunerea Certificatului Verde. Amendamentul anunțat de USR prevede ca Certificatul Verde să fie obligatoriu atât pentru angajații de la stat, cât și cei din mediul privat. Nici un angajat – fie el la stat sau la privat – nu va mai putea veni la job fără Certificatul verde (adică fără vaccin, dovada trecerii prin boală sau testarea periodică de două ori pe săptămână). „USR va cere în Legislativ aplicarea nediscriminatorie a Certificatului Verde pentru toți angajații, indiferent că aceștia activează în sistemul public sau cel privat. Vom depune această prevedere la Camera Deputaților sub forma unor amendamente la forma proiectului legislativ, care a trecut recent prin Senatul României”, arată comunicatul USR. USR anunță că va propune concomitent și o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. Astfel, în perioada tranzitorie de 60 de zile, angajații își vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului. După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajații nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare. În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului. În cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Discussion

  1. Raluca

    Desfiintati acest Partid cu idei de violare a intimitatii persoanei.. Cine sunt ei sa dicteze populatiei ce sa faca pe sanatatea si banii ei? Uaaa USR!!!

Back to top