Președintele Academiei, prof. Ioan-Aurel Pop, dă de înțeles că ar putea candida la Președinție în 2024: Nu-mi place ce se întâmplă politic

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop, a dat de înțeles că ar putea lua în calcul o candidatură la Președinția României în 2024.

Întrebat de Marius Tucă dacă va candida la funcția supremă, președintele Academiei a negat, dar ulterior, a spus că este nemulțumit de felul în care arată scena politică românească actuală.

„Nu voi candida la Președinție. Pentru că nu sunt un om politic. Intelectualii nu au făcut figură foarte plăcută ca oameni politici. Nicolae Iorga, ca om politic, n-a fost la nivelul operei sale intelectuale. A fost prim-ministru, un an și jumătate, a fost ministru de câteva ori. Politica e lucru foarte complex pe lumea asta. Mă tot mir cât de ușor acceptă unii funcții politice.

Nu-mi place ce se întâmplă politic în România. Eu aș face o educație în spiritul următor: să nu poată candida cineva decât dacă și-a îndeplinit misiunea în pătrățica lui. Acolo unde a fost pus el de viață să facă ceva. Dacă a fost plugar, să fi fost bun plugar, dacă a fost inginer de drumuri și poduri, să fie un drum care a rezistat până astăzi. Azi sunt unii care n-au construit o casă, n-au plantat un pom și vor să avem încredere în ei”, a declarat prof. Ioan-Aurel Pop.

Provocat de jurnalist, care a declarat că 2024 este un an bun pentru o candidatură și că l-ar vota ca Președinte, Ioan-Aurel Pop a admis că s-ar putea gândi.

„Dar cine știe, oamenii se mai schimbă. Nu-i bine să avem idei fixe. Ne mai putem gândi. Ideile fixe sunt apanajul dictatorilor”, a afirmat Președintele Academiei Române.

Întrebat de Marius Tucă despre cum se identifică, prof. Ioan-Aurel Pop a spus: „Sunt român în primul rând și creștin. Creștin-ortodox român”, potrivit R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top