Președintele Serbiei Aleksandar Vučić la 22 de ani de la atacurile NATO asupra Iugoslaviei: Nu vom uita niciodată agresiunea

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Misiunea și obligația Serbiei este să ierte, dar niciodată să nu uite. Vom cultiva amintirile și vom fi mândri de cei care au luptat pentru ca Serbia să-și apere libertatea, vatra și pământul” – a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, cu ocazia împlinirii la 24 martie 2021 a 22 de ani de la începutul agresiunii NATO asupra Republicii Federale Iugoslavia (Serbia și Muntenegru; n.r.).

Întrebat de un jurnalist al Agenției ruse de știri TASS cât de adânci sunt urmele bombardamentelor NATO în destinul poporului sârb și câți ani sunt necesari pentru a fi depășite, Vučić a declarat că Serbia va marca încă un an de la începerea agresiunii NATO și a subliniat că a folosit cuvântul potrivit „agresiune” și nu campanie, operațiune sau intervenție, așa cum se spunea înainte. Vučić a declarat că Serbia dorește să aibă relații de prietenie cu toate statele care au participat la agresiune, dar nu își va uita victimele. „Cred că din punct de vedere istoric există foarte puține nelămuriri privind atacul asupra Iugoslaviei de atunci. Cred că alegerea cuvintelor este direct proporțională cu răul provocat poporului și țării noastre” – a declarat Vučić, adăugând că Serbia va continua politica sa de independență și suveranitate și va lupta pentru interesele țării și poporului, informează Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top