Preţul argintului, în creştere cu 70% de-a lungul ultimului an: Experţii se aşteaptă la o continuă creștere a prețului

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Cererea pentru argint a crescut considerabil în ultimele 12 luni, preţul metalului semipreţios înregistrând între timp un plus de peste 70%, de la 15,5 dolari per uncie la 27 de dolari. Prin comparaţie, preţul aurului a raportat o creştere de doar 6,4%, conform CNBC.

De la fotografie şi electronice la bijuterii şi monede, argintul este parte integrală din unele dintre cele mai folosite produse din lume. Durabilitatea şi nivelul ridicat de conductivitate electronică îi oferă o serie de funcţii industriale şi tehnologice, aproape fiecare computer, telefon şi automobil conţinând argint, potrivit unui raport al Silver Institute. Datele asociaţiei arată că oferta de argint a fost depăşită de nivelul de cerere în 2021.

Ole Hanson, membru senior al Saxo Bank, spune că 50% din cerere a venit din sectorul industrial, iar restul se datorează investitorilor. Totuşi, modurile de utilizare în industrie şi tranziţia către energie verde au fost unele dintre principalele motive din spatele creşterii.

Cantităţile masive de stimulente ale băncilor centrale şi guvernelor din ultimul an au alimentat temerile cu privire la inflaţie, metalele preţioase – precum aurul – fiind văzute drept o acoperire în timpuri de criză.

Deşi argintul rămâne cu mult sub recordul stabilit în 2011 de 50 de dolari per uncie, Hanson crede că nivelul cererii nu va oferi semne de încetinire în viitorul apropiat.

„Dacă suntem serioşi în ceea ce priveşte tranziţia către energie verde, cererea pentru argint va creşte cu siguranţă. În condiţiile în care va obţine o serie decentă de creşteri, ar putea depăşi preţul altor metale”, spune Hanson.

Sursa: Ziarul Financiar

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top