Primărița lesbiană negresă din Chicago nu mai vorbește decât cu ziariștii negri sau maro

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Pentru a marca doi ani de când este primar la Chicago, Lori Lightfoot a amintit că „diversitatea și incluziunea” trebuie să fie obligatorii, inclusiv „în presă”. Drept care a decis să selecteze ziariștii după culoarea pielii. 

Primărița Democrată din Chicago a declarat că este „păcat” că, în anul 2021, ziariștii prezenți la conferințele sale de presă sunt „în majoritate albi”, a informat miercuri canalul NBC 5 Chicago.

Pregătindu-se să sărbătorească doi ani de mandat, Lori Lightfoot a ținut să amintească de ce a intrat în lupta politică: „Diversitatea și incluziunea trebuie să fie obligatorii în toate instituțiile, inclusiv în presă. Pentru a progresa, trebuie să schimbăm lucrurile”, a spus primărița, care a adăugat: „Am venit să sparg acest statu quo”.

În consecință, prima primăriță neagră și lesbiană din Chicago a declarat că intenționează să „acorde prioritate solicitărilor presei venite din partea ziariștilor de culoare cu ocazia împlinirii a doi ani” de la alegerea sa.

„Este un dezechilibru care trebuie să se schimbe. Chicago este un oraș internațional. Presa noastră locală trebuie să reflecte culturile multiple pe care le cuprinde.”

Lori Lightfoot a confirmat această informație într-un comunicat difuzat de NBC 5 Chicago. Astfel, ea a promis:

„Voi acorda interviuri exclusiv ziariștilor de culoare.”

Decizia a ridicat imediat probleme. Ziaristul american de la Chicago Tribune, Gregory Pratt, s-a plâns pe Twitter:

„Eu sunt un jurnalist latino. Aveam programat un interviu pentru astăzi (cu Lightfoot). Totuși, am cerut la biroul primarului să renunțe la condițiile sale (privitoare la culoarea pielii – n.r.). Când au refuzat, am anulat politicos întrevederea noastră. Nu este rolul politicienilor să decidă cine scrie despre ei.”

Asociația națională a Jurnaliștilor Hispanici a condamnat și ea decizia primăriței din Chicaco într-un comunicat de presă:

„Orice acțiune care amenință stâlpul cel mai important al democrației și drepturile conferite de Primul Amendament este inacceptabilă.”

Culoarea pielii ar trebui să fie ultimul lucru care să o preocupe pe Lori Lightfoot. Orașul pe care îl conduce se confruntă cu uriașe probleme, dintre care cea mai mare este criminalitatea.

Doar în weekendul trecut, s-au înregistrat cinci morți și 48 de răniți în urma schimburilor de focuri.

As ⁦@chicagosmayor⁩ reaches her two year midway point as mayor, her spokeswoman says Lightfoot is granting 1 on 1 interviews – only to Black or Brown journalists pic.twitter.com/PAUsacD9Gj— Mary Ann Ahern (@MaryAnnAhernNBC) May 18, 2021

Sursa: Activenews

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top