Prof. Mircea Miclea: Dacă nu vor apărea lideri din noile generații, vom deveni o populație vorbitoare de limbă română, fără stat

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Mircea Miclea, fost Ministru al Educației, a spus că niciodată libertatea nu a fost pusă sub semnul întrebării așa cum este în zilele noastre.

El a explicat că există o presiune foarte mare în special pe libertatea de gândire și de exprimare.

„Niciodată libertatea nu a fost mai pusă în pericol ca acum. Este pusă o presiune ca nicicând pe libertatea de a gândi. Când debitul de informație este enorm, capacitatea de a reflecta asupra informației se reduce. Și-atunci alegi informația care este validată de grupul în care te afli. Consecința: devii mai puțin liber”, a declarat el la Marius Tucă Show.

Mircea Miclea afirmă că în zilele noastre s-au pierdut idealurile care depășesc propria persoană. El a exemplificat prin faptul că acum 101 de ani, în timpul vârfului pandemiei de gripă spaniolă, românii s-au mobilizat pentru a face Marea Unire.

„S-au pierdut idealurile transindividuale. Nu mai există idealuri ca să fie deasupra noastră. Majoritatea se gândește doar la confortul propriei persoane.

Mereu dau acest exemplu: acum 100 de ani, în plină pandemie, o Transilvanie absolut deteriorată s-au adunat și s-au dus la Alba Iulia pentru a face unirea cu Țara.

Nu avem un ideal ca stat, nu avem lideri care să contureze idealuri majore”, a continuat Miclea.

În ceea ce privește viitorul, profesorul Miclea spune că acesta va fi decis de cei tineri. Dacă nu se vor ridica lideri adevărați din rândul acestora, vom dispărea ca entitate.

El consideră că Europa trece printr-o criză majoră, pentru că își pierde valorile pentru care s-au sacrificat generațiile anterioare.

„România se va îndrepta în direcția în care vor dori cei care vin după noi. Dacă nu vor ridica lideri din noile generați vom deveni o populație vorbitoare de limbă română, undeva în Europa, fără stat.

Am ajuns prea departe, Europa își pierde propriile valori, pentru care s-au sacrificat mulți oameni.

De exemplu, libertatea de a exprima. Dacă o avem de ce mă împiedici să folosesc cuvintele „mamă” și „tată”

Cred că Europa este într-o criză majoră. Suntem o societate care divinizează siguranța și nu libertatea”, a spus el.

Sursa: R3 Media

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top