Propaganda comunistă chineză se extinde pe glob ca pandemia

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Președintele Xi Jinping cere intensificarea propagandei chineze la nivel mondial, „o voce internațională” care să reflecte statutul țării pe scena lumii.

Luând cuvântul la o reuniune de studiu a Partidului Comunist, Xi a spus că este crucial pentru China să-și îmbunătățească capacitatea de a-și răspândi mesajele la nivel global pentru a prezenta o „China adevărată, tridimensională și cuprinzătoare”

China trebuie să dezvolte o “voce internaţională” pe măsura forţei sale naţionale şi a statutului său global, a subliniat Xi, citat de agenția Xinhua.

De asemenea, trebuie să intensifice eforturile de propagandă pentru a-i ajuta pe străini să înţeleagă Partidul Comunist Chinez şi felul în care acesta “urmăreşte fericirea poporului chinez”.

China are nevoie să creeze o echipă de profesionişti şi să adopte “metode precise de comunicare” pentru diferite regiuni, a mai spus liderul de la Beijing.

Relaţiile Chinei cu mass- media străine au devenit tot mai tensionate în ultimii ani, organe locale de presă precum cotidianul de limbă engleză Global Times semnalându-i pe reporterii străini “vinovaţi” de relatări părtinitoare şi incorecte, relatează Reuters.

Mai mulţi jurnalişti care lucrau pentru instituţii de presă americane au fost expulzaţi anul trecut în contextul deteriorării relaţiilor dintre cele două state.

China a interzis BBC World News de la difuzare pe reţelele chineze de televiziune în urma relatărilor critice ale canalului britanic cu privire la situaţia drepturilor omului în regiunea nord-vestică Xinjiang şi originile pandemiei Covid-19, notează Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top