Proteste de amploare faţă de noile restricţii. Oamenii anunţă că ies, din nou, în stradă (Video)

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Noi proteste sunt anunţate, luni, în toată ţara. Românii sunt nemuţumiţi de noile restricţii impuse de autorităţi pentru a stopa creşterea numărului de cazuri de coronavirus.

Proteste de amploare în toată ţara. UPDATE:  „Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor şi participanţilor 219 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 99.000 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestaţiilor, desfăşurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricţionarea circulaţiei şi permit deplasarea în afara locuinţei pentru motive strict reglementate, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară”, a transmis Jandarmeria Română, luni.

Instituţia precizează că în 7 dintre cele 24 de localităţi în care au avut loc proteste, s-a depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane, nefiind înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică.

Jandarmeria Română a transmis că a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă a participanţilor la protestele ce au avut loc ieri, în 24 de localităţi şi că echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoştinţa participanţilor prevederile legale în vigoare, precum şi consecinţele legale ale nerespectării acestora.

„În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea şi sancţionarea tuturor persoanelor care au încălcat legea. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară”, mai transmite instituţia.

În Bucureşti au fost date 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.000 de lei.

Mii de oameni anunţă că vor ieşi, din nou, în stradă pentru a protesta faţă de noile restricţii impuse de autorităţi.

Proteste de amploare faţă de noile restricţii în toată ţara

George Simion îi îndeamnă pe români să se adune, luni, în faţa sediilor prefecturilor din oraşele în care locuiesc pentru a protesta faţă de noile restricţii impuse de autorităţi.

„Nu știu dacă vouă v-a ajuns cuțitul la os, dar nouă da. Nu ne-ați votat pentru a sta în băncile din Parlament impasibili la restricțiile pe care ni le impun politrucii în frunte cu Klaus Iohannis. Ce se întâmplă în zilele astea în România este inadmisibil și de asta trebuie, e de datoria noastră, să ieșim în stradă. Mâine la ora 5 nu mai stăm în casă, nu mai e timpul să stăm în case. E timpul să ieșim în stradă pentru drepturile noastre, pentru libertatea noastre, pentru că aceste restricții sunt de-a dreptul aberante”, a transmis liderul AUR.

Reamintim că mii de români au ieşit, duminică noapte, pe străzi. Participanţii la protestul spontan nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor. Protestatarii au mărșăluit pe bulevardele din București, ajungând în Piața Victoriei. Protestul s-a finalizat în jurul orei 5 dimineața, informează România TV.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top