Proteste masive în Italia împotriva certificatul de vaccinare

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


În Italiaunde de astăzi a devenit obligatorie prezentarea certificatului verde în trenuri, avioane, nave și autocare, dar și în instituțiile de învățământ, s-au organizat în această după amiază mai multe proteste anti greenpass, însă participare a fost foarte redusă, după cum transmite presa locală.

Foarte puțini protestatari s-au adunat în această după amiază în fața a 53 de gări și aeroporturi din Italia pentru a manifesta împotriva introducerii obligativității prezentării certificatului verde în trenuri, avioane, nave și autocare, dar și în școli.

Forțele de ordine au reușit să țină situația sub control, fără să fie nevoie de intervenția lor. Doar la Torino a fost arestat un tânăr manifestant care i-a atacat pe polițiști în momentul în care aceștia i-au solicitat un act de identitate.

Un alt protest se va organiza pe 4 septembrie la inițiativa grupurilor non greenpass, în fiecare sâmbătă ”până când dictatura va fi distrusă în peste 120 de piețe italiene, inclusiv din Bologna, Cagliari, Catania, Florența, L’Aquila , Milano, Napoli, Pescara, Potenza, Regio Calabria, Roma și Veneția.

Protestul este promovat pe rețelele de socializare ”fără să aibă un partid în spate și fără interese personale sau de grup”.

De la 1 septembrie certificatul verde a devenit obligatoriu la nivel național pentru călătoriile lungi cu trenuri, nave, avioane și autocare, dar și pentru a intra în instituțiile de învățământ.

Sursa: 60m.ro

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top