PSD a depus amendamente la buget pentru stimularea natalității: părinții vor primi un voucher de 400 de euro pentru fiecare copil născut

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


PSD a anunțat, prin vocea lui Sorin Grindeanu, mai multe amendamente la proiectul de buget care vizează finanțarea unor măsuri de stimulare a natalității, scrie știripesurse.

Guvernul Cîțu a aprobat proiectul de buget pe 2021 la sfârșitul săptămânii.

Amendamentele PSD vizează, printre altele, creșterea alocațiilor pentru copii din 1 martie de la 427 de lei la 600 de lei, pentru copiii până la 2 ani și copiii cu handicap și de la 214 de lei la 300 de lei pentru copii între 2 și 18 ani. PSD vrea bani de la buget pentru construcția a 200 de centre medicale comunitare și 50 de centre de asistență medicală de specialitate.

Un alt amendament vizează creșterea, din 1 martie, a salariilor personalului didactic și ale asistenților sociali din sistemul sanitar la nivele stabilite în legea salarizării pentru anul 2022.

O altă propunere este acordarea de vouchere de 400 de euro pentru nașterea fiecărui copil și stimul de inserție de 50% pentru angajarea persoanelor calificate la un salariu mai mare decât salariul minim.

De asemenea, PSD vrea creșterea pensiei minime din 1 martie de la 800 de lei la 984 de lei pentru vechime mai mică de 10 ani și de la 800 de lei până la 1.107 lei pentru vechime mai mare de 10 ani, scrie sursa citată.

România se află într-o criză demografică accentuată: în 2020 numărul nașterilor a fost cel mai mic de după 1967. Specialiștii spun că în doar 30 de ani, România ar putea ajunge la 15 milioane de locuitori, conform R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top