Qatar, un gulag în care și-au pierdut viața mii de oameni pentru a construi un stadion

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


În Qatar au murit peste 6.000 de muncitori care au contribuit la infrastructura pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Qatar se pregătește de câțiva ani să organizeze Campionatul Mondial de Fotbal din 2022. Micul stat din Golful Persic a investit miliarde de dolari în acest proiect. Dar mai costisitoare au fost viețile omenești. Conform presei din Marea Britanie, aproximativ 6.500 de muncitori și-au pierdut viața pe șantierele din Qatar. Este vorba despre migranți veniți din India, Pakistan, Bangladesh sau Nepal, conform celor de la theguardian.

Au construit șapte noi stadioane pentru turneul final

În medie, începând din anul 2010, 12 muncitori au murit săptămânal! Conform surselor cotidianului englez. Datele centralizate de la autoritățile din India, Bangladesh, Nepal și Sri Lanka arată dezastrul. 5.927 de muncitori migranți au murit în nouă ani, în intervalul 2011-2020. Datele ambasadei statului Pakistan în Qatar adaugă un număr de 824 de morți ale muncitorilor pakistanezi, între 2010 și 2020.

Dar numărul adevărat al morților este mult mai mare. Pentru că nu fost incluse datele din Kenya sau Filipine. Țări de unde, de asemenea au venit mulți muncitori pentru a construi infrastructura necesară la Mondialul din Qatar, relatează Evenimentul Zilei.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top