Radu Tudor, reclamat OFICIAL după declarațiile despre ortodocși

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik. Controversatul jurnalist și propagandist N̫A̫T̫O̫ a depășit orice limită! Asta e opinia a sute de internauți care au comentat postarea sa tendențioasă, care vizează creștinii ortodocși.

”O diferență uluitoare, civilizantă, în raport cu buluceala ʙᴀʟcᴀɴιcă ce domină la ortodocși. Cu tot regretul…”, a scris Radu Tudor.

De fapt, afirmația נιԍɴιтoᴀʀᴇ se încadrează în campania pe care Radu Tudor o susține împotriva preoților și credincioșilor care au decis să înfrunte sistemul pentru a respecta credința și tradițiile ortodoxe.

În acest context, activista pentru democrație, jurnalista independentă Iosefina Pascal a făcut o sesizare ”cu privire la afirmațiile discrimin̫a̫t̫o̫rii, xenofobe, nefondate și menite să creeze un c̫o̫n̫f̫l̫i̫c̫t̫ religios între creștinii din Ʀoмâɴia, făcute de jurnalistul Radu Tudor în spațiul public, mai exact pe Ғᴀcᴇʙooκ, chiar de Paștele catolic”.

De aceea, Iosefina Pascal subliniază că exercitarea abuzivă a libertății de exprimare, așa cum prevăd Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Constituția Ʀoмâɴiei, ”poate aduce atingere interesului public, securității naționale, siguranței publice, integrității teritoriale, păcii, conviețuirii pașnice și armoniei sociale, bunelor moravuri, și interesului personal: drepturilor, reputației, moralei, demnității, onoarei, vieții particulare, imaginii, etc ale altor persoane”.

Iosefina Pascal arată că din reglementările internaționale și din prevederile constituționale din Ʀoмâɴia rezultă că ”libertatea de exprimare nu are o valoare absolută, ci presupune, o serie de „îndatoriri și responsabilități” ale persoanei care își exercită libertatea de exprimare, precum și anumite limite ale exercitării dreptului, în numele interesului public, comun ori particular”.

”Este cu atât mai grav cu cât aceste afirmații sunt făcute de o persoană care se pretinde a fi jurnalist, încălcând flagrant codul deontologic, a nu știu câtă oară”, scrie Iosefina Pascal, punctând că ”Afirmațiile făcute NU au avut rolul de a informa publicul, ci de a discrimina și de a segrega pe criterii religioase poporul”.

Iată câteva pasaje din reclamația făcută de activista pentru democrație:

-(…) ”prin aceasta afirmație numitul a lezat drepturile fundamentale ale omului, adică Art. 29 din Constituția Ʀoмâɴiei, Art.18 din DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI și Art. 10 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene și a creat, în mod conștient, un c̫o̫n̫f̫l̫i̫c̫t̫ religios între creștinii catolici și creștinii ortodocși, chiar în ziua în care creștinii catolici sărbătoreau Paștele”.

-(…) ”Radu Tudor a făcut o afirmație falsă, nefondată, cu caracter discrimin̫a̫t̫o̫riu despre creștinii ortodocși ,“cu buluceala ʙᴀʟcᴀɴιcă ce domină la ortodocși”, menită să inducă ideea în spațiul public ca ortodocșii se bulucesc la procesiuni și adunări religioase, fără să poată prezenta o dovada scriptică în susținerea acestei afirmații”

-”Faptul ca numitul Radu Tudor este jurnalist reprezintă o circumstanță agravantă, întrucât codul deontologic îl obligă să rămână echidistant, obiectiv, în sprijinul bunei informări a cetățenilor și să probeze orice fel de afirmație făcută în spațiul public”.

-”Radu Tudor dorește a crea un c̫o̫n̫f̫l̫i̫c̫t̫ religios între creștini prin afirmația “O diferență uluitoare, civilizantă”, sugerând ideea ca ortodocșii nu sunt civilizați, iar catolicii îi pot “civiliza” pe aceștia. Este încă o mostră de incultură și segregaționism din partea sa, întrucât fiecare cult religios se organizează conform propriilor statute, conform Art.29, alin. 3 din Constituție”.

-”Va rog sa constatați si caracterul xenofob al afirmației sale, “buluceala ʙᴀʟcᴀɴιcă”, întrucât din zona ʙᴀʟcᴀɴιcă fac parte opt țări, nu doar Ʀoмâɴia, pe teritoriul cărora se află atât creștini ortodocși, cât și creștini catolici, precum și cetățeni de alte confesiuni religioase. Prin urmare, numitul Radu Tudor nu discriminează doar 86,5% dintre cetățenii Ʀoмâɴiei, conform recensământului INS din 2013, ci si milioane de cetățeni din țările balcanice”.

De asemenea, Iosefina Pascal mai aduce un argument – ”precedentul periculos” al lui Cristian Tudor Popescu, care a fost sancționat contravențional de CNCD – ”și se impune sancționarea ferma a jurnalistului Radu Tudor pentru a nu da curs unui asemenea discurs extremist în spațiul public din Ʀoмâɴia”.

Iosefina Pascal solicită sancționarea contravențională a jurnalistului Radu Tudor ”pentru încălcarea Art. 1 alin. 2 din OG 137/2000 prin asumarea și promovarea unui mesaj menit să discrimineze și să stigmatizeze un întreg grup de cetățeni ʀoмâɴi, respectiv creștinii ortodocși, precum și pentru crearea unui c̫o̫n̫f̫l̫i̫c̫t̫ între enoriași și între Biserica Romano-Catolică din Ʀoмâɴia și Biserica Ortodoxă Ʀoмâɴă”.

Întreaga reclamație oficială a Iosefinei Pascal o puteți urmări pe pagina sa de socializare:

Sursa: newsfloe.com

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top