Rafila are în vedere introducerea serului anti-HPV în Programul național de vaccinare. Infertilitatea se numără printre posibilele reacții adverse

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Dacă vaccinarea în massă cu serul experimental Covid nu le-a ieșit conform planului, guvernanții se reprofilează și împing înainte vaccinul anti-HPV, care ar trebui să prevină cancerul de col uterin, dar printre ale cărui reacții adverse s-ar număra și infertilitatea. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), a declarat miercuri că autoritățile din domeniul sănătății iau în calcul să reintroducă vaccinul anti-HPV în Programul național de vaccinare, ca un vaccin care nu mai trebuie administrat la cerere. Adică trebuie administrat în massă, iar nu opțional, tuturor femeilor, încă de pe băncile școlii.

El a fost întrebat care este situația cu vaccinul anti-HPV în prezent.

„Noi avem un program pe care l-am crescut serios. Am reușit să facem acest vaccin pentru public și am făcut-o ca și profesioniști, nu neapărat ca reprezentanți ai Ministerului Sănătății, în timp. După eșecul campaniei din anul 2008, lucrurile au intrat în normal și, pe măsură ce această solicitare și interes pentru vaccin vor rămâne, ne gândim să-l reintroducem în Programul național de vaccinare ca și un vaccin care nu mai trebuie administrat la cerere. În momentul de față, părinții acestor fete care sunt eligibile pot să solicite medicului de familie să fie înscrise pe o listă și Ministerul Sănătății a făcut mari eforturi în acest sens”, a răspuns Alexandru Rafila într-o conferință de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Citețe mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top