Răsturnare de situație privind vaccinarea cu Pfizer/BioNTech. Imunizare COVID-19 devine anuală, la fel ca pentru gripa sezonieră

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Președintele Pfizer a anunțat recent planul companiei în privința vaccinării anti-COVID-19. Se pare că acesta urmează să fie făcut anual, la fel ca cel antigripal.

Albert Bourla, președintele și directorul Pfizer a transmis că se va lua în considerare ipoteza conform căreia vaccinarea anti-Covid să devină anuală, la fel ca cea antigripală.
Anunț privind vaccinarea anuală cu Pfizer

„Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece Covid-19 continuă să se răspândească rapid în Europa și în lume: la mai mult de un an de la primele cazuri de contagieri, continuăm să ne îmbogăţim cunoștințele despre Covid-19 și lucrăm pentru a înţelege dacă, la fel ca în cazul gripei sezoniere, vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”, a transmis într-un comunicat Albert Bourla, președinte și director al Pfizer, potrivit Rador.
Noul contract Pfizer-UE pentru 900 de milioane de doze

Aşa cum s-a anunțat, a fost încheiat un nou acord între instituțiile europene și Pfizer-BioNTech pentru furnizarea de vaccinuri suplimentare. Mai precis e vorba de 900 de milioane de doze, cu opțiunea de a solicita mai multe, până la maximum 900 de milioane de doze suplimentare, a căror livrare ar trebui să înceapă din decembrie 2021 şi să se termine în 2023.

Ungaria nu a dorit să participe la noul contract. În schimb celelalte 26 de state membre și-au confirmat propria adeziune.
Vaccinarea pentru copii cu Pfizer

La începutul anului 2022 va fi aprobat vaccinul pentru copii cu vârste între 6 luni şi 11 ani, mai anunță compania.

“Ne așteptăm ca rezultatele experimentării vaccinului anti-Covid Pfizer-BioNTech la copii cu vârste între 6 luni și 11 ani să fie disponibile în a doua jumătate a anului 2021. Dacă vor fi confirmate siguranța și imunogenitatea, sperăm ca până la începutul anului 2022 să primim autorizația pentru vaccinarea acestor copii mai mici”, a declarat pentru agenţia Ansa, compania Pfizer.

În luna martie, Pfizer și BioNTech au inoculat vaccinul primilor copii sănătoși în cadrul unui studiu global de fază 1/2/3, pentru a evalua în continuare siguranța, toleranța și imunogenitatea acestuia la copii, informează Capital.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top