Război total pe piața criptomonedelor. Europa, alianță cu China împotriva giganților Big Tech!

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Băncile centrale europene se tem că nu vor mai putea controla piața criptomonedelor dacă intră în joc giganții Big Tech. După ce China a anunțat în primăvară că toate tranzacțiile comerciale internațional se fac în yuanul digital, noua valută a Beijingului este acceptată și de UE. Mai mult chiar, pe măsură ce Facebook și Google născocesc tot felul de variante pentru a stăpâni banii viitorului, cum mai sunt numite criptomonedele, la Bruxelles se vorbește că a venit vremea unei alianțe cu Partidul Comunist!

China deja a reușit să dea o grea lovitură coloșilor din IT care domină plățile virtuale în momentul în care a impus cu forța pe piața tranzacțiilor yuanul digital.

Beijingul, sursă de inspirație pentru Occident

Nu este pentru prima dată când Occidentul privește spre Beijing pentru soluții politice. Acum surprinde doar momentul ales, mai cu seamă că legăturile diplomatice s-au înrăutățit pe fondul crizelor declanșate de China – vezi scandalul cu încălcarea drepturilor minorității musulmanilor uiguri, dumpingul comercial practicat de Beijing și tensiunea militară acumulată în Marea Chinei de Sud.

Citește mai mult pe site-ul Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top