Reforma statului promisă de USR mai așteaptă. Zeci de secretari de stat și consilieri, abonați la bani publici sub ministrul Drulă

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


USR-PLUS dovedește încă o dată că una declară în public și alta face în particular. Așa se face că deși la nivel public, USR-PLUS declară sus și tare că dorește reforma și restructurarea aparatului de stat, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii are un mini-cabinet format din nu mai puțin de 8 secretari de stat și 6 consilieri personali.

Zeci de consilieri și secretari de stat plătiți din bani publici la cabinetul ministrului Drulă

Potrivit datelor publice, în luna ianuarie, ministrul Drulă avea 8 secretari de stat, ale căror venituri salariale lunare nete ajungeau la 68.249 de lei, adică aproximativ 14.000 de euro. Pe lângă acești 8 secretari de stat, Cătălin Drulă angajase și 6 consilieri personali, ale căror venituri însumau 9.286 de lei, adică aproximativ alți 2000 de euro. În februarie, numărul secretarilor de stat a scăzut de la 8 la 7, iar al consilierilor de la 6 la 5.

Totuși, cabinetul ministrului Drulă continua să funcționeze practic ca un mini-departament. Fiecare din cei 5 secretari de stat plătiți din bani publici avea ngajați la rândul lor alți consilieri. De pildă un secretar de stat din cabinetul ministrului avea 3 consilieri personali, doi secretari dactilografi și un director de cabinet. Toți aceștia erau plătiți cu peste 20.000 de lei lunar. Un alt secretar de stat avea nu mai puțin 6 consilieri personali și un director de cabinet, iar alt secretar de stat ajunsese să angajeze, atenție 9 consilieri personali și un director de cabinet!

Pentru a recapitula datele, în luna februarie a acestui an, din bani publici erau plătiți la cabinetul ministrului Cătălin Drulă 5 consilieri personali și 7 secretari de stat, fiecare având la rândul său un total de 23 de consilieri personali, 4 directori de cabinet și doi secretari dactilografi. Toți consilierii lui Drulă și toți secretarii de stat, fiecare cu consilierii săi în parte costau exact 146.313 lei lunar, respectiv puțin peste 30.000 de euro.

Nu știm de ce ministrul Drulă ar avea nevoie de 8 sau 9 secretari de stat angajați la minister. Când plătești însă peste 30.000 de euro lunar pentru a întreține un vast aparat administrativ, în bună parte inutil – nepunând la socoteală și restul zecilor de angajați din minister – orice discuție publică despre reforma aparatului de stat se duce în derizoriu. Cei de la USR-PLUS au trâmbițat sus și tare că vor eliminarea pensiilor speciale, dar aceștia plăteau zeci de mii de euro lunar unor zeci de consilieri și secretari de stat, doar într-un minister. USR-PLUS nu poate reforma statul pentru că USR-PLUS, exact ca și alții, întreține acest tip de stat parazitar care are la baza sute de indivizi abonați la bani publici, sute de consilieri inutili care plimbă hârtii și zeci de consilieri de stat care nu fac nimic, toți plătiți generos din bani publici. Cu atâția angajați într-un singur minister, nu putem să nu ne întrebăm de ce totuși lucrurile continuă să se miște atât de lent, să stagneze și chiar să înregistreze un regres? Răspunsul îl poate intui fiecare în parte, scrie PS News.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top