Românii, speriați de vaccinarea cu AstraZeneca: Le este frică că moare lumea după vaccinare (Video)

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Campania de vaccinare cu AstraZeneca va continua în România, a decis luni seară Comitetul de coordonare a vaccinării. La o zi după controversele legate de vaccinul companiei anglo-suedeze, numărul persoanelor care au renunțat la imunizare a crescut considerabil. Dacă într-o zi erau programați în jur de 360 de persoane la centrul AstraZeneca de la Grand Arena, acum se mai prezintă la imunizare în jur de 200 de persoane: „Le este frică că moare lumea, cam astea sunt explicațiile”, spune medicul generalist Cosmin Oprea de la centrul de vaccinare Grand Arena.

Centrul de vaccinare din mall-ul Grand Arena, administrat de Primăria Sectorului 4, are deschise şase fluxuri de vaccinare şi capacitatea să imunizeze în jur 360 de oameni pe zi.

Medic: „Le este frică că moare lumea”

În principal sunt cam 350 de persoane pe zi aproximativ. Este o adevărată panică în mass-media, noi nu am avut probleme cu niciun pacient. Cele mai frecvente întrebări sunt legate de efectele adverse. Sunt efecte normale. Oamenilor le este teamă să se vaccineze cu AstraZeneca că moare lumea, chiar așa se exprimă. Noi nu ne-am confruntat cu așa ceva. Chiar astăzi am avut două persoane care au refuzat vaccinarea cu serul pentru că le este frică, spune medicul Oprea pentru GÂNDUL.

Cei care au venit să se imunizeze sunt încrezători și nu le este teamă de reacții adverse. Mai mult, spun că nu au fost speriați de controversele apărute în mass-media: „Eu sunt tânăr și nu prea cred în asta. Să vină fără frică la vaccin. Depinde de om. Eu personal nu cred în reacții adverse și nici în știrile apărute”, spune Andrei, un tânăr de 24 de ani care a venit să se imunizeze cu AstraZeneca.

Citește mai mult pe site-ul Gândul.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top