Revoltă pe pagina de Facebook a Digi24: Dacă se împingeau 2 babe la moaște transmiteați live, acum la protestele anti-restricții vă faceți că plouă, slugilor!

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Protestele spontane ivite duminică noaptea în București au fost ignorate de mass-media corporatistă, cu singura excepție numită România TV. Cei care au transmis protestul au fost siteuri independente, precum și televiziunea Nașul TV.

Românii au luat cu asalt pagina de facebook a canalului de știri Digi24, care în toiul protestelor publica o știre despre…un film de la Hollywood.

Utilizatorii au fost necruțători cu cei de la Digi24. Iată câteva dintre cele mai apreciate comentarii:

În funcție de interes fiecare televiziune transmite ce vor plătitorii. Când erau proteste în 2017 ăștia erau numai într-un breaking news și ceilalți nu arătau nimic. Fiecare partid are vuvuzeaua lui. Nu vă mai mirați că um24 nu transmite nimic – Neagu Laurențiu

Cea mai buna dovada de manipulare, aceasta liniște la Digi, in legătură cu proteste din tara. E ora 1 si inca nici o știre… Probabil au primit ordinul sa nu ne informeze…
Alta data sunt in direct chiar si la 5 persoane… – Kalman Hermecz

Am sunat la Digi24 sa ii spun gratis de un breaking news, ce se intampla in tara, doar nu a ridicat nimeni telefonul…. mă ăștia chiar ca doarme!!! – Kalman Hermecz

Regret să mă bag peste o știre atât de fenomenală, când terminați puteți să vorbiți și despre protestele din noaptea asta ? – Skulkowicz Barak

De ce nu transmiteți nimic? Oamenii sunt in strada la ora 01:48!!! In 2017 erati primii care manipulați tara cu proteste fake organizate de câțiva băieți de pe Lutherana…sunteți niște manipulatori ordinari! – Ovidiu Florian

Unde ești televiziune de kk când țara fierbe ? Dacă se împingeau 2 babe la moaște transmiteai live, acum te faci că plouă, slugă ! – Cristina Achimescu

Ciudat, lumea protestează in stradă si posturile sistemului de la Antene la Realitatea, Digi.. nu transmit nimic, cică să nu vină mai mulți să fure ciolanul la care stau ei cu dinții înfipți. Doar Romania Tv transmite, să vă fie rușine, posturi de doi lei, jurnaliști de doi lei! – Malachai Parker

Alooo? Digi? Trezirea! Sunt proteste si voi faceți cenzura abjecta. Sa va fie rușine cu meseria voastră! Nesimțiților. Cine va plătește mă sa tăceți? Nu e știre? Nu ați zis nimic toata ziua – Andrei Savu

Jurnaliști de la digi sunt plecați la protest sau de ce nu difuzează nimic?  Măcar cei de la protv postează despre asteroizi – Marin Marius

Iată ce scrie pe pagina oficială a Digi24 despre Codul deontologic al acestei organizații:

DIGI24 este un post de televiziune de informatie non-stop, parte a companiei de telecomunicații RCS & RDS, independent din punct de vedere politic, care îsi propune sa promoveze jurnalismul imparțial, sursa pentru dezbaterea de idei bazata pe rațiune si respect. Publicul si interesul sau sunt în centrul tuturor preocupărilor DIGI24.

Viziunea DIGI24 este ca publicul din România are nevoie de o sursa de informare de încredere, independenta politic, care promovează onestitatea si respectul, civilitatea si creativitatea.

Misiunea DIGI24 este sa informeze si sa inspire publicul.

VALORILE DIGI24 sunt:

ACURATETEA. DIGI24 reflecta realitatea asa cum este. În fiecare stire/material prezentat, jurnalistii DIGI24 cauta adevarul. Prezentam faptele clar si corect. Mijloacele de productie sunt utilizate exclusiv pentru prezentarea adevarului.

ECHILIBRUL. DIGI24 face eforturi pentru a prezenta punctele de vedere ale tuturor partilor implicate într-un conflict, fără discriminare. Toate persoanele, companiile, partidele politice sau organizațiile de orice fel prezentate în știrile si programele DIGI24 primesc tratament egal si beneficiază de prezumția de nevinovăție.

ECHIDISTANTA. Jurnaliștii DIGI24 exprima judecați bazate exclusiv pe fapte si expertiza. Tinem cont de relevanta expertizei si căutăm cele mai autorizate voci pentru evaluarile prezentate.

DIVERSITATEA DE OPINII. DIGI24 face o distincție clara între jurnalismul de informare si cel de opinie. Ca regula, jurnaliștii noștri informează, nu exprima opinii. În felul acesta, publicul nu este indus în eroare. În același timp, însa, DIGI24 promovează pluralismul de opinii. Găzduim cu generozitate cât mai multe si cât mai diverse păreri, evaluări, comentarii si analize. DIGI24 nu își asuma opiniile pe care le găzduiește.

DIGI24 susține libertatea de exprimare a invitaților săi. Pentru ca aceasta sa nu fie restrânsa în niciun fel, DIGI24 promovează responsabilitatea discursului public. În stirile si dezbaterile DIGI24 este susținută dezbaterea de idei si sunt sancționate atacul la persoana si insultele de orice fel.

INTEGRITATEA. DIGI24 se bazează pe încrederea pe care i-o acorda publicul. Jurnaliștii DIGI24 sunt în permanenta preocupați sa nu îsi inducă telespectatorii în eroare cu buna știință.

DIGI24 este reprezentat de toti membrii echipei sale: jurnaliști si tehnicieni. Prin conduita lor, atât profesionala cât si personala, membrii echipei garantează imparțialitatea si buna reputație DIGI24. Prin acest lucru se înțelege ca jurnaliștii si tehnicienii nu vor întreprinde niciun fel de acțiune, publica sau privata, profesionala sau personala, care sa deterioreze buna reputație a DIGI24.

Jurnaliștii DIGI24 înțeleg ca, daca îsi exprima opiniile în afara emisiei, atunci imparțialitatea lor din emisie este grav afectata. Iar corectitudinea informațiilor si onestitatea informării DIGI24 ar fi puse sub semnul întrebării în mod inacceptabil.

Jurnaliștii DIGI24 nu îsi vor indica niciodată preferințele politice.
Angajamentul DIGI24 este sa mențină cele mai înalte standarde ale jurnalismului imparțial, în special prin acuratețe si corectitudine.

Note:
1.) Acest Cod preia unele dintre prevederile BBC Editorial Guidelines – 2010 si CBC Journalistic standards and practices;
2.) Prezentul Cod este completat de legile care guverneaza domeniul audio-vizual si reglementarile CNA, conform R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top