Riscul de miocardită este de 133 de ori mai mare la adolescenți după vaccinarea cu Pfizer (Studiu)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Vaccinul COVID-19 de la Pfizer este asociată cu un risc de 133 de ori mai mare de inflamație cardiacă pentru băieții adolescenți, potrivit unui nou studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA), potrivit LifeSiteNews.

Studiul, publicat luna trecută de cercetătorii de la CDC din SUA, a constatat că miocardita a crescut considerabil la bărbații cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani după administrarea atât a vaccinului COVID-19 cu ARNm de la Pfizer, cât și a celui de la Moderna, a relatat Israel National News.

Cercetătorii au afirmat că „riscul de miocardită după administrarea vaccinurilor COVID-19 pe bază de ARNm a fost crescut în mai multe straturi de vârstă și sex”, dar că boala afectează în special bărbații tineri. Optzeci și doi la sută din cazurile de miocardită examinate în cadrul studiului au fost la bărbați, iar vârsta medie a pacienților a fost de 21 de ani. Marea majoritate a cazurilor – 82 la sută – au urmat unei a doua vaccinări.

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top