Riscul de miocardită se dublează după a doua doză Pfizer, în timp ce Moderna crește de 16 ori riscul de inflamații cardiace la bărbații tineri

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Vaccinurile cu ARNm COVID-19 prezintă riscuri mai mari de inflamație cardiacă potențial mortală pentru tineri decât virusul în sine, potrivit unui nou studiu publicat de cercetătorii britanici.

Studiul, publicat luna trecută, a constatat că fiecare doză de vaccin COVID crește semnificativ riscul de miocardită pentru bărbații cu vârsta sub 40 de ani.

Cercetătorii au analizat rezultatele a peste 42 de milioane de britanici în vârstă de 13 ani sau mai mari care au primit cel puțin un vaccin COVID,. Aceștia nu au analizat alte efecte secundare de natură cardiacă, cum ar fi pericardita și cheagurile de sânge, care sunt, de asemenea, asociate cu serurile COVID.

Riscurile de inflamație cardiacă pentru bărbații tineri s-au înmulțit după fiecare doză Pfizer sau Moderna, potrivit studiului. Riscul de miocardită după un vaccin Pfizer inițial s-a dublat după o a doua doză și din nou după o a treia, ajungând la un risc de peste 7,6 ori mai mare decât riscul de bază.

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top