Românii investesc în acțiuni și criptomonede

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


46% dintre investitorii români individuali vor să investească în acţiuni în următoarele 12 luni. De asemenea, 47% ar opta pentru criptoactive.

Sondajului global „Retail investor Beat” realizat în 12 țări, comandat de platforma de investiţii eToro, arată că interesul pentru tehnologie este mai mare în cazul investitorilor români.

De exemplu, doar 6% dintre investitorii din România intervievaţi au declarat că nu înţeleg sistemul blockchain.

Peste jumătate (53%) dintre români consideră domeniul criptomonedelor ca fiind unul care le va oferi cele mai bune oportunităţi de investiţii în următoarele trei luni, urmaţi de 50% dintre italieni.

Următoarele preferințe ale investitorilor autohtoni sunt sectoarele energiei –petrol și gaze (37%), sănătății, telecomunicațiile și serviciile financiare.

Privind interesul pentru investiţii în active în următorul an, 46% dintre respondenţii din România au menționat acţiunile, în timp ce 47% au indicat criptoactivele.

Intenţia românilor de a investi în criptoactive este cea mai mare din grupul intervievat, urmată de investitorii polonezi(45%) şi de către cei din Cehia cu 35%. La polul opus se află investitorii din Danemarca şi Australia, cu doar 13%, respectiv 16%.

Australienii (69%) şi americanii (65%) sunt cei mai predispuşi să investească în acțiuni, în următoarele 12 luni.

52% dintre investitorii români şi francezi sunt de acord că Europa este piaţa care va prezenta una dintre cele mai bune oportunităţi de cumpărare de active în următoarele trei luni.

La nivel general, investitorii văd ca piețe preferate Europa(38%), SUA(39%) și China(24%).

Sursa: Național

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top