Rusia „speră să nu fie nevoită” să interzică Facebook, Twitter sau Youtube. Ce reguli impune Kremlinul

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Kremlinul speră să nu trebuiască să interzică marile reţele sociale străine, cu care Rusia este în conflict, reproşându-le modul în care sunt moderate conţinuturile, în special politice, a anunţat marţi un înalt responsabil rus, informează AFP.

Un prim „foc de avertizare” a fost tras la începutul lui martie, prin frânarea funcţionării în Rusia a platformei Twitter, pe care autorităţile ruse o acuză cu nu a suprimat conţinuturile „ilegale”, relatează Agerpres. Moscova i-a acordat platformei Twitter o lună pentru a se conforma, sub pedeapsa blocării complete, şi mai mulţi responsabili au perceput aceasta ca o atenţionare inclusiv la adresa Facebook şi YouTube, care ar putea fi următoarele pe listă. Autorităţile ruse au denunţat în special difuzarea de conţinuturi de susţinere pentru opozantul Alexei Navalnîi, întemniţat după ce fusese otrăvit.

„Aş vrea să sper că nu va trebui să ajungem acolo şi că se vor găsi soluţii pentru a rezolva conflictul. Nimeni nu vrea o interzicere totală (a reţelelor sociale n.r.), ar fi lipsit de sens să se pledeze în favoarea acestui lucru. Însă noi trebuie să obligăm aceste companii să respecte regulile noastre”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru publicaţia Argumentî i Faktî. 

Acuzațiile Kremlinului

Peskov a estimat că „niciun stat care se respectă nu ar lăsa o companie să-i impună condiţiile sale”. Twitter este acuzat de Moscova în special că nu a suprimat conţinuturile incitante ale minorilor la suicid, cele care conţin pornografie infantilă sau informaţii cu privire la utilizarea drogurilor.

Platforma americană a respins acuzaţiile ruse, declarându-se „foarte îngrijorată de tentativele de a bloca şi a strangula conversaţia publică online”. Dincolo de acest episod, responsabilii ruşi şi preşedintele Vladimir Putin însuşi au denunţat de mai multe ori în ultimele luni „samavolnicia” marilor reţele sociale, notează DC News.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top