Ruşii se răzbună pe globaliști pe unde-i prind: compania Apple, amendă record primită la Moscova

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Agenţia antimonopol rusă (FAS) a anunţat că a condamnat gigantul american Apple la o amendă record de peste 12 milioane de dolari pentru „abuz de poziţie dominantă”.

FAS a impus Apple o amendă de 12 milioane de dolari”, adică 10 milioane de euro la rata actuală, pentru „abuz de poziţie dominantă în distribuirea de aplicaţii mobile pe sistemul de operare iOS”, a declarat autoritatea de reglementare.

De ce este acuzat Apple?

Grupul rus a acuzat Apple că a interzis accesul, pe Apple Store, a unei aplicaţii de control parental dezvoltată de Kaspersky pentru că și compania americană se pregătea să lanseze o aplicaţie similară.

Gigantul din hi-tech are „o putere discreționară nelimitată, care poate duce la o restricționare a concurenței”.

Rușii au cerut americanilor să renunțe la dreptul de a respinge aplicații exterioare pe App Store. Autoritățile de la Kremlin și-au intensificat ofensiva împotriva internetului, dublată de o luptă împotriva marilor giganți informatici străini.

Rusia, în război cu Internetul

Ruşii şi-au intensificat ofensiva împotriva internetului, dublată de o luptă împotriva marilor giganţi informatici străini. Săptămâna trecuta, FAS a deschis o anchetă împotriva Google şi a platformei sale video YouTube, tot pentru „abuz de poziţie dominantă”.

Autorităţile de la Moscova au dat o lege care a intrat în vigoare la 1 aprilie şi face obligatorie preinstalarea software-ului sau aplicaţiilor ruse (inclusiv celor ale Kaspersky) pe toate smartphone-urile, tabletele, computerele şi alte gadgeturi conectate vândute în Rusia, scrie Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top